VERDIEPINGSCURSUS

Je hebt inmiddels geleerd hoe je op een creatievere manier kunt fotograferen. Je kent je camera al aardig en je kunt enige invloed uitoefenen op het resultaat. In de verdiepingscursus ga je de technische mogelijkheden van je camera verder uitdiepen maar ook op een meer inhoudelijke manier toepassen.

We gaan aan de slag met thema's als: landschap-, portret-, macro- en zwartwitfotografie. Hierbij maken we gebruik van de vele creatieve functies en mogelijkheden van de digitale camera, zoals:bracketing HDR-opnames maken, flitsen en beeldstijlen.

Tijdens iedere les komen onderdelen uit de basiscursus terug om de standaardtechnieken onder de knie te houden.

Ook gaan we een begin maken met beeldbewerking en welke programma's je daar voor kunt gebruiken.

Het project in deze cursus: je leert stap voor stap een foto na te maken die je zelf hebt uitgekozen. Dit 'project' loopt als een rode draad door de cursus en komt elke les aan de orde.

We brengen dit alles tijdens de les in praktijk, wat het leerproces ten goede komt. De les wordt afgesloten met een thuisopdracht die we de volgende les gezamenlijk bekijken en bespreken.
Kortom: een leerzame en creatieve cursus.

Benodigdheden: voor deze cursus moet je in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera. Eventueel een digitale compactcamera die je handmatig kunt instellen, dus het diafragma en de sluitertijd zelf kunt bepalen.

De cursus bestaat uit 5 lessen van elk 2 uur, waarvan 4 lessen theorie en 1 middag praktijk. De lessen vinden plaats op:
Groep: op donderdagavond     (19.30 - 21.30 uur). De praktijkles op zaterdagmiddag ( 14.00 - 16.00 uur)

Kosten voor deze cursus bedragen: 95,- euro.

Je krijgt de les als pdf-file per email thuis gestuurd, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.
Een kop koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

Data:
Verdieping: 22/09, 06/10, 20/10, 03/11, 20/11 - 2016.

Wil je je inschrijven voor deze cursus? Ga dan naar het inschrijfformulier